Låser upp kraften i den anatomisk Loop™

Visste du att när du sitter justerar kroppen sin hållning i genomsnitt 53 gånger i timmen? Vi kallar detta för ”mikrorörelser”, och de är en del av kroppens naturliga reaktion för att lätta trycket när man sitter. Dr Brock Walker, Herman Millers innovationsexpert, hjälpte oss att hitta ett sätt att omfördela den muskelenergi som används i kroppens naturligt skiftande sittställning, till rena mänskliga hästkrafter. Men det sker bara när kroppen sitter i en ”kraft-position”, och det är det som ger spelarna mer fokus, hjälper till att bekämpa trötthet och samtidigt ger dig en konkurrensfördel. Vi kallar det för anatomisk Loop™. När du lossar den förser den ditt spel med komfort som inte syns, och hjälper till att förhindra sittrelaterade skador som diskbråck i ryggraden.
Skriven av : JORDAN HRUSKA Publicerad: 16/06/2022

PLOCKA FRAM STYRKAN, SPELA BÄTTRE

Dr Brock Walker har hjälpt till med att utveckla ergonomisk sitteknik för att vinna Indy 500-racers, NASA och vår egen design från Herman Miller. Sättet han beskriver kroppens rörelser på är uppfriskande enkelt: i grunden handlar det om en sammankopplad serie spakar och remskivor. Det är den perfekta synkroniserade kommunikationen mellan de delar av din kropp som styr all rörelse. Denna kedja av skeenden äger rum även när du sitter och kroppen anpassar sig och rör sig på små sätt som du kanske inte lägger märke till när du är koncentrerad på ditt spel. När alla muskler och kopplingar är inkopplade kan du omfördela energi från dina fötter till ditt huvud i en anatomisk Loop™. Din egen personliga ”loop” låter din kropp reagera och prestera på en hög och hälsosam nivå, så att du kan visa upp din talang medan du spelar. När de inte är inkopplade och istället agerar separat, är de svagare.

Gamingstolar som inte är konstruerade för en ergonomisk ställning med stöd bryter kopplingen mellan vår över- och underkropp. När du sjunker ned i sådana stolar, kopplas den anatomiska Loop™-kopplingen ur vid bäckenet, och dämpar på sätt och vis din egen impuls och prestation. Du måste sitta upprätt med en S-formad hållning, med fötterna på golvet, huvudet framåt, för att öka energin från tårna till hjärnan.

”Vad vi verkligen försöker göra, och varför det hjälper spelare, är att vi vill designa ett sätt att öka den mänskliga prestandan, styrkan och uthålligheten samt reaktionstiden för spelaren. Och vi vill göra det utan att stå i vägen. Det är stort. Eftersom de flesta lösningar som människan ger står i vägen för hur din kropp vill prestera”, säger dr Brock Walker.

Ergonomisk gamingutrustning stöder och aktiverar din hållning, placerar dig i en utmärkt position för att lossa din loop, och hjälper till att skydda dig mot långvariga hälsoeffekter som ”gamers nacke” eller diskbråck – en risk om du omedvetet böjer nacken åt något håll eller lutar dig fram för att se monitorn under längre spelperioder utan stöd från ryggraden.

Headline Lorem Ipsum

”Du kan alltid designa om miljön runt människokroppen, men du kommer aldrig att kunna designa om människokroppen.”

– Innovationsexpert dr Brock Walker

KRAFT-POSITION: KOPPLA IN KROPPEN OCH KOM IN I LOOPEN

Med en ergonomisk gaminginstallation som uppmuntrar kroppen att sitta i en ”kraft-position” kan din kropp absorbera och omfördela energi via anatomisk Loop™. Målet: reagera effektivt, snabbt och så starkt som möjligt. Allt handlar om balans!

Här är ett annat sätt att tänka på kraft-position: föreställ dig hur din kropp skulle reagera om en inkräktare plötsligt bröt sig in i ditt hus. Eller hur kroppen brukar reagera när du blir lite rädd. Den ser förmodligen ut ungefär som något i stil med: bålen upp och alert, armarna uppe och redo, musklerna spända och redo, huvudet framåt och uppmärksamt. Så reagerar kroppen i huvudsak fysiskt på kamp, flykt eller frysning.

”Det är din kropps medfödda intelligens, som tar dig genom flykt-, kamp- eller frysmekanismen som finns i dig. Det är uppenbart. Det är då du har som mest kroppskontroll. Kroppskontroll översätts direkt till uppgiftskontroll”, säger dr Brock Walker.

Och även om anatomisk Loop™ är ett nytt koncept, så är det faktum att positionen påverkar prestandan inte det. Det är därför traditionella idrottare, även på gymnasienivå, får lära sig om kinetisk kedja och hela kroppens prestanda för att bättre hjälpa dem att uppnå balans och kontroll. Men den informationen är relevant även för spelare. I synnerhet eftersom du som spelare behöver att hela kroppen är delaktig och redo att svara på spelet.

HUR DU AKTIVERAR DIN PERSONLIGA ANATOMISKA LOOP

När du uppmuntrar din kropp att sitta i en kraft-position, lossar du krafterna i den anatomiska Loop™. Och när din kropp rör sig med sina naturliga mikrorörelser kommer den inte att möta motstånd. Den energin absorberas, balanseras och omfördelas på det mest optimala sättet. Varje del och koppling påverkar och reagerar på alla andra, oavsett om kroppen är i rörelse eller orörlig.

Herman Miller gamingstolar, gamingbord och monitorarmar hjälper till att positionera din kropp för att få in dig i loopen och främja hälsosamt spelande. Så här:

STEG 1: STABILISERA OMRÅDET FÖR SAKRALBENET. ÖKA MÖJLIGHETERNA FÖR KROPPENS PLATTFORM

Du kanske inte känner till korsbenet, men det är grunden för din ryggrad, och det är fäst vid bäckenet. Det fungerar som kroppens tyngdpunkt och förbinder den övre halvan med den nedre halvan av kroppen, som grunden för ett hus. När en person rör sig från stående till sittande roterar bäckenet bakåt. Eftersom bäckenet är fäst vid korsbenet, och korsbenet är det lägsta segmentet av ryggraden, påverkar varje rotation av bäckenet formen på din ryggrad (kommer du ihåg analogin med remskivor och spakar?). Sakralt stöd säkerställer att kroppens mest kraftfulla sittställning (bröstet framåt, axlarna bakåt, ryggraden välvd i en naturlig S-form) lätt kan hållas under hela spelets gång, samtidigt som du kanaliserar kroppens energi, utan extra belastning. PostureFit, Herman Millers ryggstödsteknologi, roterar dina höfter något framåt för att stabilisera basen av ryggraden och behålla sin naturliga form.

STEG 2: HITTA DITT STÖD

Med stöd för korsbenet har du nu stabilitet och frihet att röra på fötter och ben för att stödja kroppen när den rör sig under hela spelets gång. Det finns inget rätt sätt att placera fötterna på, men med korsbenet aktiverat kan du flytta dem för att reagera på dina spelvanor: fötterna platta eller beredda på tå för nästa drag.

STEG 3: ARMJUSTERING

Med underkroppen stabiliserad vid korsbenet och fötterna i balans på golvet, kommer överkroppen att vara upprätt och redo att prestera! Med överkroppsjustering och underkroppskontroll kan du vila armbågarna på bordet för att använda mus och kontroller för att röra dig och reagera på det sätt du behöver för att spela ditt bästa. Det Justerbar höjd Motia gamingbordet justeras med en knapptryckning, så oavsett vilken nivå du sitter eller står på förblir din kropp i linje och din loop förblir inkopplad.

STEG 4: TITTA FRAMÅT

När du väl har stabiliserat fötterna, nedre delen och överkroppen kan du bättre balansera dina armar – liksom ditt kranium på 3,5-5,5 kg! Oavsett hur många monitorer du har i din installation, om du aktiverar din loop, har du möjlighet att flytta nacke och huvud för att bekvämt och ergonomiskt svara på spelet. Med Ollin monitorarm kan du fritt flytta monitorn för att matcha din blick – inte tvärtom. Justera den när som helst du behöver ändra position så att du kan få exakt det fokus du behöver utan att störa din loop.