Ett spel för alla

Pro-streamern och röstskådespelaren Friskk når långt – och inte bara med sin melodiösa sång. Hon talar också för rasjämlikhet, får sina streamingfans att skratta med skämt och upptåg, och när hon inte är i arbete fyller hon på med en hälsosam dos egenvård. Hur gör den är renässansspelaren allt? Vi gick direkt till källan för att upptäcka hennes hemligheter.
Skriven av : Herman Miller Gaming Publicerad: 16/06/2022

SPELA FRAMÅT

”Jag började streama för skojs skull med min bästa vän, Jake, och några andra kompisar. En dag tog jag ett steg tillbaka och sa till mig själv: 'Varför gör du det här? Vad är egentligen mitt syfte med streamingutrymmet?' Att göra skillnad i andra människors liv, oavsett om det gällde insamlingsinitiativ för välgörenhet eller interaktion med vardagliga medmänniskor i samhället, gav mig en känsla av syfte – mycket mer än vad det gjorde att servera eller att arbeta i butik.

När det kommer till plattformarna där jag skapar innehåll är inkludering ett ämne som jag aldrig är rädd för att tala om. Eftersom jag inte bara är kvinna utan dessutom färgad kvinna, har jag mött min beskärda del av ovänliga individer i mitt liv. Eftersom jag vet hur världen kan vara, gör jag alltid mitt bästa för att sprida medvetenhet om aktuella händelser, skapa inkluderande miljöer var jag än befinner mig online och påminna andra om att vänlighet kostar ingenting. Den mest värdefulla läxan min mormor lärde mig var vänlighet, och det sprider jag till alla aspekter av mitt liv. Att vara snäll mot andra, behandla andra som du själv vill bli behandlad utan att förvänta dig något i gengäld är några av de bästa lärdomarna jag har fått.”

FRÅN GAMER TILL SKAPARE

”En dag när jag var i en Xbox Live-partychatt frågade en vän till en vän om jag var en streamer. Han sa att jag lät som en och att jag borde kolla på streaming och Twitch. Efter lite research sa jag till mig själv: 'Det här verkar ju vara något som jag verkligen skulle kunna göra!'

Jag studerade framgångsrika streamingmetoder och införlivade dem i min streaming. Jag tittade på sociala medier, nätverk och gester och manér, och vid ett tillfälle studerade jag till och med färglära! När min streaming väl började växa slutade jag mina servitris- och butiksjobb och såg mig om.

Det som jag har älskat med att vara en kreatör är möjligheten att verkligen gå in för det med hela mig själv och upptäcka andra kreativa möjligheter att låta mina talanger skjuta i höjden. Röstskådespeleri var aldrig något jag någonsin hade övervägt eller ens tänkt på förrän jag började streama. Folk kommenterade ständigt hur fantastisk de tyckte att min röst var, och det fick mig att utforska röstskådespeleri. Jag började med ljudböcker, vilket var ganska kul, men sedan nådde någon ut till mig genom min streaming om ett jobb som röstskådespelare i ett spel som heter Hollow Knight! När jag arbetar med produktionen av spel, oavsett om det gäller röstskådespeleri eller värdskap, lägger jag alltid märke till de olika utmaningarna och atmosfärerna. Ärligt talat har det gett mig en ny respekt för andra i dessa olika spelroller.”

ATT HÅLLA SIG SKÄRP GENOM ATT TA HAND OM SIG SJÄLV

”Egenvård är inte något jag alltid varit bra på, men under de senaste åren har jag ägnat tid åt att lära mig. Man kan alltid börja smått och arbeta sig framåt till det som får en att känna sig bekväm! Jag har insett att om jag inte tar hand om mig själv så syns det i någon mån i min streaming. Om jag inte äter bra, inte får tillräckligt med sömn och inte tränar så sjunker min energinivå och mentalt blir jag mer trög.

När jag trycker på knappen ”stoppa sändning” ser jag till att koppla från och koppla av genom att lämna datorn och ägna mig åt aktiviteter som lyser upp mitt liv. Jag har två stiliga hundvalpar, Indy och Tango, som jag tillbringar större delen av min tid med. Varje dag ger de mig så mycket glädje, och jag ser till att tillföra lika mycket glädje till deras liv – ibland går vi till parken, eller tar vi långpromenader, eller åker iväg på äventyrsvandringar för att ladda batterierna och fylla oss med nya upplevelser. När jag inte är ute och går med dem är trädgårdsarbete något som hjälper mig att koppla av. Som barn var jag ofta med mormor när hon höll på med trädgårdsarbetet och det är den mest terapeutiska hobby jag kan tänka mig. Jag har fler än 30 olika växter. Men berätta inte det för någon.”

UTRUSTNING UTAN SMÄRTA, MED MYCKET HJÄRTA

”Utrustningen jag använder när jag skapar innehåll och jobbar är viktig för mig eftersom jag lägger ner så mycket tid på det. Innan jag fick min Herman Miller-stol förstod jag inte hur viktig ergonomin är. Jag brukade ha en gamingstol som klämde ihop mina lår och gav mig både ont i benen och ont i ryggen. Det fanns dagar när jag bara längtade efter att få krypa ner i min säng. Men sedan jag fick min Sayl-stol har den lindrat all den där smärtan... Jag visste inte att en stol kunde ta hand om mig så väl! Jag har också ett par höfter som aldrig ljuger, så jag uppskattar att Embody-stolen också är gjord för människor som jag själv med större kroppstyp. Det kan jag känna är något som ofta förbises i många möbler.

Mitt andra favoritobjekt måste vara Ollin-monitorarmen. Det är så sömlöst och enkelt att justera mina bildskärmar när man är på språng. Det är en fördel jag uppskattar så mycket! Jag har använt många bildskärmsfästen och Ollin krossar verkligen konkurrenterna.”

Den här intervjun har komprimerats och redigerats.

Friskk's Set-Up

Friskks installation

”Innan jag fick min Herman Miller-stol förstod jag inte hur viktig ergonomin är. Jag brukade ha en gamingstol som klämde ihop mina lår och gav mig både ont i benen och ont i ryggen. Det fanns dagar när jag bara längtade efter att få krypa ner i min säng. Men sedan jag fick min stol har den lindrat all den där smärtan... Jag visste inte att en stol kunde ta hand om mig så väl!”