Gaming-läkarens fem tips för hälsosammare Gaming

E-sportläkaren Lindsey Migliore har som uppdrag att hålla spelare skadefria och prestera på topp. Här är fem saker hon rekommenderar att införliva i den vardagliga rutinen för att förbättra din kognitiva, mentala och fysiska hälsa.

1. Värm upp innan du spelar

”De vanligaste smärtområdena för spelare är händer, handleder och rygg. Att stretcha och stärka dessa områden är nyckeln till att hålla sig frisk, skadefri och öka ditt rörelseomfång."

Headline Lorem Ipsum

2. DRICKA VATTEN

”Ha alltid en återanvändbar vattenflaska till hands – en som håller tätt! Att hålla koll på vätskebalansen kan vara svårt, särskilt om man inte äter en kost rik på grönsaker och frukt, som är utmärkta källor till bibehållen vätskebalans. För de flesta bör man ha åtta glas om dagen som mål. Bättre att ta några klunkar då och då än att dricka jättemycket på en gång! Om man dricker koffein och energidrycker är en bra tumregel att dricka ett glas vatten före och ett efter.”

3. Daglig träning

”Till och med 10 minuter om dagen kan ge enorma effekter på spelprestanda, sömn och andra hälsoaspekter. Träning kan förbättra reaktionstider, öka din vakenhet och göra det lättare att lära nya färdigheter. Ny forskning visar att en sex minuters promenad varannan timmes spelande kan förbättra kognitiva färdigheter.

Aerob träning – vilket betyder pulshöjande träning – är den mest fördelaktiga formen. En rask promenad utomhus, knäböj eller ett snabbare yogapass är perfekt. All rörelse är bra! Rörelse är smörjmedel för lederna.”

4. Var uppmärksam på hållning och ergonomi

”Det är viktigt att ställa in spelområdet ergonomiskt och kontrollera hållningen vid pauser. En idealisk hållning är en med en stram bål, bakåtdragna axlar och nacken i linje med bröstet. Undvik den typiska ”gam-hållningen” med framåtlutade axlar och huvudet som sticker ut! Kom ihåg att din bästa hållning är din nästa hållning.

Den viktigaste komponenten i ergonomisk utrustning är att den passar. Om dina händer till exempel är större eller mindre än de flesta andras ska du välja en mus som du kan hantera bekvämt, för att undvika att överanstränga senor och muskler.”

Headline Lorem Ipsum

5. TA PAUSER

”Res dig ur stolen, vila ögonen och rör på dig mellan spelomgångarna. Bäst är att växla mellan sittande och stående, snarare än att fokusera på att sitta eller stå hela tiden. Vad gäller ögonen, håll dig till 20-20-20-regeln. Var 20:e minut, lyft blicken och se långt bort (20 fot, 6 meter) i 20 sekunder.”

Headline Lorem Ipsum

INVESTERA I ERGONOMI

Få fram din bästa hållning med rätt ergonomisk utrustning, från gamingstol till sittande-och-stående gamingbord till tillbehör.

Tillhandahållen information är endast avsedd att användas som utbildnings- eller resursinformation; den är inte avsedd att ersätta medicinsk rådgivning från din vårdgivare.