DESIGNER MOLLY ROSE DYSON OM SIN RETRO-FRAMTIDSVISION AV EMBODY-GAMINGSTOLEN

Var och en av Herman Millers gamingstolar levereras med en specialutgiven affisch designad av en artist som, liksom vi, förnyar och tar om design för att omskapa något nytt. För affischen som hyllar Embody-gamingstolen bestämde vi oss för att vända oss till designern Molly Rose Dyson.

Dyson är en illustratör och grafisk designer med tidigare kommersiella kunder som bland annat Ray Ban, Polydor Records och Paul McCartney. Han är känd för sin iögonfallande grafik som översätter abstrakta, icke-visuella medier som musik och upplevelser till tryck.

Herman Miller tar med sig över 70 år av sittinnovation för att förbättra spelupplevelsen med mer komfort, fokus och prestanda, och Dyson manifesterar den historien i en retroinspirerad tolkning av Embody-gamingstolen med ”en nostalgisk, sci-fi, grafisk inställning”. Vi satte oss ner med Dyson för att djupdyka i hennes eklektiska influenser, från 80-talets spelförpackningar till japansk designkultur till en tjeckisk sci-fi-tidning.

DET ÄR FÖRSTA GÅNGEN DU SAMARBETAR MED HERMAN MILLER. VAD FICK DIG ATT TACKA JA?

”Herman Miller är en så ikonisk och välkänd institution, jag tänkte”, 'Wow, något som jag har gjort kommer nu att bli en del av det'. Som designer är det superspännande, men jag var lite nervös. Vad händer om min affisch inte blir tillräckligt bra?

Jag brukar designa många affischer för musik och evenemang, saker som är mer övergående och flyktiga. Att skapa något för en konkret produkt var något annat. Att designa affischer för musik, till exempel, handlade mer om att tolka något icke-visuellt för att föreslå hur upplevelsen skulle se ut redan innan de faktiskt hör musiken, deltar i evenemanget eller ser bandet. Men den här gången handlar det mer om att komplettera, snarare än att skildra, upplevelsen av en fysisk produkt.”

DU KÄNNER TILL HERMAN MILLER VÄL, MEN DETTA VAR DITT FÖRSTA DJUPDYK I VÅR SPELKOLLEKTION. VAD VAR DIN FÖRSTA REAKTION? 

”Jag har många vänner som jobbar med speldesign, så vi hade av en slump haft mycket diskussioner om gamingstolar i racingstil och skrattade åt hur alla dessa stolar ser ut på ett visst sätt. Så när jag såg Herman Millers gamingstolar blev jag så entusiastisk. Det är en trevligare version av den ”traditionella” typen av gamingstol som du ser på Twitch.”

VAR FÅR DU DIN INSPIRATION TILL DENNA AFFISCH? 

”Jag skapade ett nostalgiskt, sci-fi, grafiskt förhållningssätt kring idén om ett mycket klassiskt möbelmärke som gör något framåtblickande. Jag ville relatera perspektivet av nostalgiskt spel till samtida spel.

Jag är superbesatt av design av spelpaket från 80-talet, så jag tittade på mycket av sådant, VHS-videoomslag och japanska affischer från den eran. Jag tänkte mycket på den där looken och föreställde mig en spelare som kanske gillar att ha något på sin vägg som påminner om klassiska spel och historisk sci-fi-kultur som de vuxit upp med.

Illustrationen hade detta svävande, vibrerande, glödande – en representation av den typ av utrymme som du vill vara i när du spelar – och ett exoskelett som stödjer och fjädrar dig, som tar dig in i detta andra prestationsplan. Istället för att gå tekniskt på stolens specifikationer, drogs jag till en känsla av eteriska och holografiska element som framhävde Embody gamingstolens exoskeletala rygg. Eftersom teamet verkligen hade tyckt om sättet jag arbetar med teckensnitt, utvecklade jag olika bokstavsformer för affischen.”

SLUTNIVÅN

Efter en rad utkast gav Dysons retro-futuristiska betraktelsesätt plats för den slutliga designen, och betonade Embody gamingstolens distinkta exoskelettrygg med ”eteriska och holografiska element”.

AFFISCH MED KÖP

Denna exklusiva affisch av Molly Rose Dyson är tillgänglig vid köp av en Embody gamingstol. Få din idag.