Returer & återbetalningar

Vi vill att du ska bli nöjd med ditt nya köp, men vi förstår att det finns tillfällen då du kan behöva ordna med en retur.

Om du inte är 100 % nöjd med en vara köpt online från Herman Miller Gaming, kan du returnera den till oss i originalskick inom 14 dagar efter leverans. En insamlingsavgift på 650 SEK kommer att tas ut på alla sittplatser och skrivbord.

Att ordna en retur

Alla returer bör initieras genom att kontakta vårt Kundtjänst team. Var noga med att inkludera ditt ordernummer i all korrespondens. Vi kommer att ordna och förklara processen för dig, samt förse dig med siffror eller information som behövs för att få saker att rulla på.

En insamlingsavgift på 650 SEK kommer att tas ut på alla sittplatser och skrivbord och kommer att dras av från din återbetalning.

Felaktiga eller skadade föremål

I det osannolika fallet att en beställning levereras felaktig eller skadad, vänligen kontakta vår Kundtjänst team så att de kan hjälpa dig. Detta gäller även eventuella problem du har med en vara köpt av oss som fortfarande är under garanti.

Försök inte reparera en vara, varken själv eller via en tredje part, eftersom detta kommer att påverka din rätt till återbetalning.

Beställningsavbokningar

Om du ännu inte har mottagit dina varor kan du avbryta din beställning genom att kontakta vårt Kundtjänst team.

Om du avbryter din beställning innan du tar emot den, även om vi redan har skickat den, kommer du inte att debiteras någon insamlingsavgift.

Observera att denna policy inte begränsar dina lagstadgade rättigheter som beskrivs i Försäljningsvillkoren.

Kan jag byta ut min produkt?
Vi kan för närvarande inte hantera utbyten. Du kan däremot returnera den ursprungliga produkten för att få den återbetald och sedan beställa den andra produkten i stället.

Jag har begärt en retur, vad händer nu?
Du behöver inte göra något mer än. När vi har mottagit din förfrågan hör vi av oss inom 1-2 arbetsdagar.

Hur lång tid tar det att få min vara hämtad?
Hämtning sker vanligtvis inom 7 arbetsdagar efter att retur har begärts.

När får jag tillbaka min retur?
När varan/varorna har nått Herman Miller kommer din återbetalning att utfärdas – minus eventuella hämtningsavgifter – förutsatt att varorna har returnerats i det skick som de levererades i. 

En insamlingsavgift på 650 SEK kommer att tas ut på alla sittplatser och skrivbord och kommer att dras av från din återbetalning.

Behöver jag originalförpackningen?
Nej, du behöver inte originalförpackningen för att kunna returnera dina varor.

Vilka föremål kräver en inkassoavgift?
Alla våra gaming-stolar och -bord kräver en insamlingsavgift på 650 SEK, som dras av från din återbetalning.

Alla andra varor kan returneras för full återbetalning, utan kostnad.

Vad händer om jag avbryter min beställning medan den är på väg?
Om du avbeställer en vara innan du fått den, även om vi redan har skickat den, kommer du inte att debiteras någon insamlingsavgift.

Kan förkonfigurerade gaming-paket delvis returneras?
Tyvärr kan vi för närvarande inte acceptera partiella returer på förkonfigurerade gaming-paket. Om du vill returnera ett paket, vänligen kontakta vårt Kundtjänst team.

En inkassoavgift på 650 SEK kommer att tas ut och dras från din återbetalning.

Jag tror att jag har beställt Aeron Gaming Chair i fel storlek, vad ska jag göra?
Det första du bör göra är att kontrollera att din stol är rätt inställd för att passa din kropp. Se vår Aeron Adjustment Guide och följ stegen som rekommenderas för att möjliggöra en anpassad passform.

Om du har justerat din Aeron stol enligt guiden och fortfarande känner att du kan ha beställt fel storlek, vänligen kontakta vårt Kundtjänst team som kommer att ge dig råd om nästa steg.

En insamlingsavgift på 650 SEK kommer att tas ut på alla sittplatser och skrivbord och kommer att dras av från din återbetalning.

Min stol har precis kommit men jag har problem med gaslyften, vad ska jag göra?
I vissa fall kan gaslyften på din stol kännas lite tight när du använder den första gången. Detta beror helt enkelt på att gaslyften inte har använts på ett tag sedan din stol monterades.

Det är inget fel på stolen och bör lossna efter några användningar, men du kan behöva ge den lite extra kraft första gången du justerar den.

 

Om du har ytterligare frågor angående returer och återbetalningar, vänligen kontakta vårt Kundtjänst team.