Granska din livsstil

Xaryus är lika passionerad vad gäller konkurrenskraftigt spelande (han ligger på nivå 60 Mage!) och personlig hälsa, och Xaryus agerar livligt i spelcommunityt för att uppmuntra spelare att levla upp kroppen såväl som statistiken. När han inte streamar WOW-arenamatcher med hög kaliber, leder han livevideoträning med spelare som vill integrera hälsosamma vanor i sitt dagliga spelande. Vi pratade med Xaryu om hur han gamifierade fitness för sina följare, bibehöll ett positivt tänkesätt och öppnade sig om sin resa mot självförverkligande.

FRÅN BRYTPUNKT TILL ATT HITTA BALANS

”När jag var 20 eller 21 gick jag på högskola. Jag spelade mycket. Jag tränade inte så mycket som jag kanske borde ha gjort. Och när jag såg mig själv i spegeln var jag svag och skör. Jag blev till exempel ofta sjuk, eller var i alla fall inte superfrisk, och jag tänkte – vet du vad, något måste förändras. Det här är inte OK. Jag måste förändra detta, mitt eget tänkesätt.

Jag tror att det är viktigt att granska sin livsstil. Är varje ögonblick på dagen ett undervisningsögonblick som driver mig mot den person jag vill vara?”

MÅ BÄTTRE, SPELA BÄTTRE

”Integration är verkligen viktigt för mig eftersom folk alltid frågar, 'Hur får jag större rörlighet i mina axlar?' Eller 'Hur hindrar jag att min rygg värker?' Ofta vill vi stärka och mobilisera dessa områden. Men det som också är väldigt viktigt är livsstilen, eller hur? Om vi gör yoga en timme eller 45 minuter på morgonen... men sedan sitter 12 timmar på vårt jobb – då ligger man på minus. Om du fortsätter i den riktningen, kommer dina höfter förmodligen att vara ännu mindre rörliga efter fem år, eller hur? Yogan är jättebra. Men vad det handlar om är att du måste granska din totala livsstil. Hållningen är viktig eftersom vi som spelare sitter ner mycket av dagen, och det är viktigt för ryggradens hälsa. Det är viktigt för kroppens hållning och blodflöde. Att sitta i vilken position som helst alltför länge är hårt för kroppen, även om du sitter i en perfekt position.”

”Hållningen är viktig eftersom vi som spelare sitter ner stora delar av dagen, och det är viktigt för ryggradens hälsa. Det är viktigt för kroppens hållning och blodflöde.”


— Xaryu

FÖRÄNDRA

”Jag känner att vilken position som helst är OK, men du vill ha rörelse genom alla positioner. Vad menar jag med det? Kanske spela med ett knä upp en liten stund, vilket öppnar upp knäet och fotleden och hjälper höften. Jag sitter så i fem minuter. Och så kanske jag gör likadant med det motsatta benet i fem minuter, och sedan kanske jag har båda benen nere i fem minuter. Min strategi är att jag alltid roterar genom olika positioner. Jag gillar att integrera rörelser genom att bara ändra min kroppsposition var 20:e-30:e minut.”

EN HÄLSOSAM INSTALLATION PRIORITERAR LÅNGSIKTIG HÄLSA

”En av de saker jag verkligen gillar med Aeron är att den tillåter mig att faktiskt sitta i en position mycket längre än en traditionell stol. Som den faktiska korrekta kroppshållningen med 90 grader med en rak ryggrad, med 90 grader i armbågarna. 

Alla streamingevenemang jag har gått på har vanligtvis inte några Herman Miller-stolar, så jag brukar alltid beklaga mig att jag saknar min stol” Och när jag kommer tillbaka tycker jag att det är skönt att vara hemma. Jag gillar svankstödet. Jag gillar anpassningsmöjligheterna. Jag gillar att jag kan sänka den tillräckligt. Jag är ganska kort, så jag kan sänka stolen och fortfarande ha fötterna plant på golvet, vilket är viktigt för mig. Ibland går det inte att sänka stolar så lågt som jag vill ha dem. 

Samma sak med det höjdjusterbara Nevi-bordet. Det går faktiskt mycket lägre än vanliga skrivbord. Mina tidigare två skrivbord kunde jag inte få tillräckligt låga för att ge mig korrekt hållning, men med det här bordet blir det perfekt.”

GLÖM ALDRIG ATT #DOYOURDAILIES

”Konceptet ’dagliga’ i World of Warcraft är grundläggande uppdrag som du gör för att sakta bygga upp en starkare och mer komplett karaktär. En dag för ungefär ett och ett halvt år sedan satt jag och min fästman ute och plötsligt sa vi: 'Vänta lite, vi skulle ju kunna ha dagliga aktiviteter! Vi kan göra dagliga till något för det verkliga livet.' Det grundläggande som du kan göra varje dag för att främja välbefinnande i ditt verkliga liv. Bygga upp och stärka din egen karaktär. Det var faktiskt inte meningen att det skulle bli så stort, men alla tyckte det var så coolt! 

Jag tror att vi generellt i livet behöver omstrukturera saker och ting. Och hälsa och fitness kan låta som en sådan stor och skrämmande resa för många människor. Men jag tror att om man förenklar det ner till kärnan, till dess väsen, och bara säger – du behöver bara göra dessa dagliga aktiviteter. Och jag har hört folk säga nu har jag gjort mina daglig i tre månader, och jag mår bra”.

Sådana små små saker summeras från dag till dag, vecka till vecka. Det är sådan här typ av nytta som sakta bygger upp.”

ATT NÅ DINA MÅL HANDLAR OM ATT FORTSÄTTA VARA MOTIVERAD, OM ATT FIRA DE SMÅ VINSTERNA OCH OM ATT LÄRA AV SINA MISSLYCKANDEN

”Anledningen till att jag brinner för många av de här sakerna är för att det är det här jag behövde när jag växte upp. Jag var den där ungen som spelade tv-spel i säkert 16 timmar om dagen. Jag hade ingen stor grupp vänner. Jag kunde isolera mig i mitt rum flera dagar i taget. Jag åt inte som jag borde ha ätit. Och jag kunde se att det kostade för min fysiska hälsa och för min mentala hälsa, och jag tror att det efter ett tag började långsamt gå upp för mig. 

Om du kan bygga upp framgångstänket genom att samla alla dessa små segrar dagligen, vad gör det? Det bygger upp styrka så att nästa sak du bestämmer dig för, blir som att ”Det här ska jag göra, och det finns inget som kan stoppa mig.” Men förbehållet är att även om du skulle bli stoppad, och faktiskt inte uppnår det du ville uppnå, så kan du vända på det, eller hur? Man kan säga, ja, jag lärde mig så mycket av det här och jag kommer att bli bättre på mitt nästa mål.

Det är att se på saker i ett positivt ljus: att vända på det positiva och negativa genom att ändra utgångspunkt; men sedan också samla på sig små dagliga segrar. Allt jag gör kommer att bli något större, och jag kan hålla denna fart uppe. Och även om jag misslyckas ibland så tänker jag inte låta det förstöra mig. Jag ska bara lära mig av det och gå vidare.”

6 STEG TILL BÄTTRE HÄLSA: HÄR ÄR HUR PROSPELARE XARYU (OCH HANS FÖLJARE) HÅLLER SIG I FORM MED EN DAGLIG DOS UPPNÅBARA MÅL FÖR VÄLBEFINNANDE.

XARYUS INSTALLATION

”En av de saker jag verkligen gillar med Aeron är att den faktiskt låter mig sitta i en korrekt position – med en rak ryggrad och armbågar och knän i 90 grader – mycket längre än en traditionell stol. Jag gillar att jag kan sänka stolen för att ha fötterna platt mot golvet för bra hållning.”