ELECTRA SPELAR FÖR POSITIVITET

Electra är både stjärnspelare och coach, allt i ett. Som proffsspelare för e-sportteamet Complexity fyller hon sina streamingar med sin unika blandning av bejakande och obevekligt driv. Off-stream är hon upptagen på sociala medier med mentorskap och rådgivning till yngre spelare. Vi chattade med Electra om hur hon håller sig pigg och motiverad genom allt, och om hur hon övervann en allvarlig skada för att komma tillbaka in i spelet, och om hur hon använder sin plattform för att undvika toxicitet i gaming. 

Skriven av : SOPHIA AHN Publicerad: 16/06/2022

HITTA DITT FOLK

Jag ville vara solo utan en organisation samtidigt som jag odlade min egen streaming och mitt eget varumärke. Jag valde att vänta med att gå med i en spelorganisation tills jag kände att jag hade hittat rätt.

Jag började streama 2014 och gjorde det under de kommande fyra åren som en hobby och en flykt från skol- och kompisdrama. Under 2018 strävade jag efter att uppnå 5 000 följare som streamade mestadels Call of Duty och jag fick äntligen ett partnerskap. Jag började streama Fortnite mycket och min streaming tog fart. Nästa år blev jag kontaktad av Complexity och med dem var det annorlunda. En sak var hur nära mig de befann sig. Att kunna gå till huvudkontoret och ha människor från min organisation som bor nära mig är ett stort plus! Jag har även haft många vänner i olika organisationer som berättat för mig om negativa erfarenheter. Men jag har aldrig hört något negativt om Complexity. När jag besökte anläggningen var alla så vänliga och glada över att träffa mig. Det fick mig att känna mig viktig och omhändertagen, och det har inte förändrats sedan jag började.

Jag är så glad att jag väntade med att samarbeta med ett team. Complexity var värt att vänta på!

GE TILLBAKA TILL NÄSTA GENERATION SPELARE

Jag har så många råd till människor i gaming- och streamingcommunityt, men särskilt för kvinnor. Jag letar efter kvinnliga innehållsskapare att spela med och har träffat så många fantastiska kvinnor genom detta! Jag har också deltagit i några Women of the eRena-turneringar och andra tävlingar endast för kvinnor. Tack och lov har jag många kvinnliga vänner som jag alltid får spela med. Vi uppmuntrar varandra att tillhandahålla bra innehåll och står upp för varandra när vi behöver. Förhoppningsvis kan vi en dag känna oss mer jämställda med män inom gaming.

Mitt största råd är att aldrig låta någon förringa din framgång på grund av ditt kön. Om du börjar nå framgång som streamer beror det på att du har lagt ner tid och ansträngning på att utveckla ditt innehåll!

Fokusera alltid på det positiva. Du kommer att få minst en negativ kommentar för 20 positiva. Den negativa sticker ut mer och kan göra stor skada om du inte väljer att fokusera på och uppskatta de positiva.

BYGG UPP DIN STYRKA I KROPP OCH SINNE

Att ta hand om min kropp är väldigt viktigt för mig. Jag hade en period när jag var lat och varken tränade eller åt särskilt bra. Det var inte förrän jag råkade ut för en snowboardolycka i december 2019 som jag bestämde mig för att verkligen ta det på allvar.

Jag fick flera hjärnskakningar från min olycka och det orsakar en del minnesproblem. Jag spelar minnesspel och andra mentalt stimulerande spel för att stärka min hjärna. För att bli fysiskt stark spelar jag fotboll varje torsdag och gör vad jag kan för att träna flera gånger i veckan.

”Om det fanns en regel som jag hoppades att alla skulle spela efter så skulle det vara att vi alla skulle ha samma tankesätt. Alla går igenom utmaningar i livet, så låt oss behandla varandra bättre tillsammans!”

— Electra

LOGGA UT FÖR EGENVÅRD

Jag skulle klassa mig själv som en utåtriktad introvert. Jag kan vara utåtriktad, högljudd och självsäker när jag vill vara det, men jag får min energi från ensamtid. Jag använde spel som ensamtid där jag kunde ha något för bara mig själv.

Men med streaming är det annorlunda. Jag pratar i princip konstant i åtta timmar och måste vara underhållande hela tiden, vilket kan vara väldigt slitsamt. Som en del av mitt jobb går jag dessutom på möten, filmar för Complexity, lägger upp på alla mina sociala medier, får filmer producerade och gör research för att komma på nya streamingidéer. Det kan vara överväldigande!

För att balansera allt tränar jag, äter hälsosamt, umgås med familj och vänner och ser till att jag har tid för mig själv där jag inte tänker på jobbet. Det kan vara svårt att balansera arbete och avkoppling, men jag tycker att jag har lyckats med det nu.

ATT HITTA STYRKA I EN HÄLSOSAM INSTALLATION

Mina tankegångar har definitivt förändrats vad gäller vad jag behöver för min gaminginstallation, eftersom det är mitt heltidsjobb. Saker som mitt bord, min stol och till och med bakgrunden till min streaming är mycket viktiga. Jag är definitivt ute efter att lägga till högkvalitativa saker för min installation för att den ska vara bekväm, snygg och njutbar!

Min Herman Miller-gamingstol har förändrat livet. Innan hade jag stolar som aldrig stöttade ryggen ordentligt, men sedan jag bytte till Herman Miller har jag inte haft ont i ryggen alls! Jag har också en dubbel PC-uppställning med ett bildskärmsfäste som verkligen hjälper till med organisation och bordsutrymme.

ELECTRAS
INSTALLATION

Ta hem Aeron gamingstol för att uppleva ergonomiskt stöd, ultrapersonlig passform och kylande luftflöde i ett toppmodernt säte.